Klik of plak pvc - Toko Hoogeveen
Amb. Merano 1
PVC

Klik of plak pvc

De keuze voor een pvc-vloer is gemaakt, en dan? Dan kunt u kiezen tussen klik of plak pvc, de dikte, de kleur en het patroon. Om er achter te komen welke pvc-vloer geschikt is voor uw woonsituatie, hebben we hieronder een uitleg gegeven over beide soorten. Heeft u uw keuze al gemaakt? Kom dan langs in de winkel en kies uw pvc-vloer.

Klik pvc

Een klik pvc-vloer heeft verbindingen aan de planken zitten. Hierdoor kunt u deze vloer zelf leggen. Wel wordt aangeraden om een ondervloer te gebruiken. Maar de ondergrond hoeft niet persé geëgaliseerd te worden. Daarnaast wordt deze vloer vaak afgewerkt met plinten omdat anders de randen los liggen. Vanwege het kliksysteem kan de vloer ook meegenomen worden naar een andere ruimte, bijvoorbeeld bij verhuizing.

Plak pvc

Het woord zegt het al: de vloer wordt geplakt. Dit gebeurt met een speciale lijm. Omdat de vloer gelijmd wordt is het belangrijk dat de ondergrond geëgaliseerd is. Maar dit zorgt er wel voor dat de vloer goed strak ligt. Vanwege de moeilijkheidsgraad van het lijmen van plak pvc, wordt aangeraden om een specialist in te schakelen. Heeft u vloerverwarming? Kies dan voor plak pvc. Deze vloer laat de warmte namelijk makkelijker door. En plak pvc kan in oneindig veel patronen gelegd worden.

Arizona 8011 Authentic Oak Natural sfeer

Overeenkomsten

 Allebeide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Maar ze hebben ook een aantal overeenkomsten. De voordelen van een pvc-vloer zijn: onderhoudsvriendelijk, geluiddempend en slijtvast. Dit komt vanwege de toplaag die op pvc zit. En deze toplaag zit op zowel klik als plak pvc. Dit is ook de reden dat een pvc-vloer in bijna alle ruimtes van een woning gelegd kan worden.

Advies nodig?

Heeft u hulp nodig bij de keuze tussen klik of plak pvc? Kom dan langs in onze winkel. Onze medewerkers staan je graag te woord. Ook voor het bekijken van ons assortiment pvc bent u van harte welkom.

Open WhatsApp
1
WhatsApp met ons
Hallo! Kunnen we je helpen?