Pvc-vloer leggen - Toko Hoogeveen
Amb. Merano 1
PVC


Een pvc-vloer leggen is voor veel mensen een lastige opgave. Het werk is namelijk erg precies en tijdrovend. De manier van leggen van de vloer is afhankelijk van het soort pvc. Maar ook van het patroon waarin de vloer wordt gelegd. Hieronder leggen we kort uit hoe de vloer gelegd moet worden. Wilt u de vloer liever laten leggen? Onze vakkundige leggers doen dit graag voor u. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Een pvc-vloer

U kent vast de voordelen van een pvc-vloer: slijtvast, geluiddempend, onderhoudsvriendelijk en vloerverwarming is mogelijk. Daarnaast kunt u kiezen uit pvc-stroken, visgraatmotief of pvc-tegels. Los van het motief, heeft u bij een pvc-vloer ook nog de keuze uit twee soorten pvc-vloeren, namelijk klik pvc en plak pvc.

Klik pvc

Een klik pvc vloer is makkelijk te leggen vanwege het kliksysteem. Dit is ideaal voor als u geen vloer mag plakken in de woning. Bij deze vloer hoeft de ondergrond meestal ook niet geëgaliseerd te worden. Een ondervloer onder deze pvc-vloer wordt wel sterk aangeraden. Vanwege het kliksysteem kunt u de vloer snel leggen. Houd wel goed rekening met het snijden van de stroken. Als er geen klikranden meer aan de pvc zit, kan het niet gelegd worden. Om er zeker van de zijn dat de vloer goed blijft liggen, werkt u deze af met plinten aan de muur.

Plak pvc

Een plak pvc-vloer wordt direct verlijmd op de ondergrond. Daarom is het belangrijk dat de ondergrond goed geëgaliseerd is. Dit is een lastige klus als u het zelf wilt uitvoeren. Het leggen van deze vloer moet heel precies gebeuren. Eenmaal vast is het niet los te krijgen zonder beschadigingen. Bedenk daarom goed van tevoren waar u begint en in welk patroon u de vloer wilt leggen. Zorg daarna dat de stroken pvc klaar liggen op de juiste plek.

City Visgraat 5704 Marble Black

Vakkundige leggers

Onze medewerkers van Tapijt & Slaap Toko Hoogeveen zijn vakkundige leggers. Met vele jaren ervaring kunnen wij u helpen van het egaliseren tot en met het afwerken met plinten. Bent u nog niet helemaal uit over het patroon of de soort pvc? Kom gerust langs of neem contact met ons op. We geven u graag advies.

Jouw nieuwe vloer

Wil je meer informatie over een pvc-vloer leggen of wil je onze hulp inschakelen? Neem dan snel contact met ons op. Ook voor advies over het soort, patroon of kleur bent u bij ons aan het juiste adres.

Open WhatsApp
1
WhatsApp met ons
Hallo! Kunnen we je helpen?